Pensioenoverzicht (UPO)

In jouw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) zie je hoeveel pensioen je hebt opgebouwd bij STIP, hoeveel pensioen je kunt verwachten en wat er voor jouw nabestaanden verzekerd is bij je overlijden.

Je vindt jouw UPO bij Mijn pensioen
Dit is een digitale versie, die je ophaalt via Mijn pensioen, bij Mijn archief. Je kunt daar gemakkelijk en veilig inloggen via DigiD.

We laten weten of je UPO er is via jouw e-mailadres
Heb je jouw (privé) e-mailadres al doorgeven? Dat kan ook via Mijn pensioen, via Home >> Snel regelen >> Contactgegevens wijzigen. We gebruiken je e-mailadres alleen om je te laten weten hoe het met je pensioen en pensioenregeling is.

Mijn pensioen

Waar vind je de details van jouw pensioenregeling?

  • Wat je aan pensioen hebt opgebouwd tot en met 1 januari van het jaar van het UPO en wat je krijgt op je pensioendatum.
  • Hoeveel je krijgt als je blijft werken en met pensioen gaat op je pensioendatum.
  • Wat je partner of kinderen aan pensioen krijgen als je overlijdt tijdens dienstverband met je werkgever.
  • Wat de economie voor gevolgen kan hebben voor jouw pensioen. Kijk daarvoor ook bij vooruitblik.
  • Ontvang je een pensioenuitkering? Dan zie je wat je jaarlijks bruto aan pensioen ontvangt.

Waar vind je de details van jouw pensioenregeling?
Wat er wel of niet is geregeld voor jouw pensioen lees je in Pensioen 1-2-3. Dit is de samenvatting van het pensioenreglement van STIP.

Overzicht met andere pensioenen erbij
Bij mijnpensioenoverzicht.nl (MPO) vind je jouw pensioen van de overheid en je (eerdere) werkgever(s). Daar log je ook in met jouw DigiD.

Verwacht pensioen bij verschillende economische omstandigheden
Op je UPO lees je hoeveel pensioen je later naar verwachting van jouw pensioenfonds krijgt. Je ziet ook hoeveel risico je loopt met je pensioen als het economisch meezit of tegenzit. Je ziet een schatting van je pensioen in die situaties. Hierbij keken we ook naar een mogelijke stijging of daling van de prijzen. Bij Vooruitblik lees je hierover meer.

Hoe weet ik of mijn pensioen genoeg is voor later?
Bij Mijn pensioen kun je jouw financiële toekomst verkennen bij Wat als...?. Als je voor het eerst inlogt, stellen wij jou enkele vragen over jouw vaste lasten. Je kunt ook heel eenvoudig elders opgebouwd pensioen invoeren. Dit helpt jou inzicht te krijgen in jouw totale financiële plaatje.

Heb je een vraag over jouw UPO?
Kijk dan hieronder bij de veelgestelde vragen over het pensioenoverzicht. Of neem contact met ons op.

Pensioenoverzicht

Je krijgt elk jaar een pensioenoverzicht van ons. Als je niet meer deelneemt aan onze pensioenregeling, vind je ieder jaar jouw pensioenoverzicht bij Mijn pensioen bij Mijn archief. Eens in de 5 jaar sturen wij je een overzicht van jouw pensioen bij dit pensioenfonds.

Nee. Je vindt het verevende pensioen niet terug op jouw pensioenoverzicht. Het pensioen voor je ex-partner is van jouw pensioen afgehaald, als je daarover van het pensioenfonds bericht hebt gehad. Je vindt het pensioen voor je ex-partner ook niet terug op jouw pensioenoverzicht (UPO).

Ja. Het pensioen dat je door waardeoverdracht erbij hebt gekregen, staat niet apart vermeld op jouw pensioenoverzicht. De waardeoverdracht is verwerkt in jouw pensioenoverzicht als je van ons een bevestiging hebt gekregen. Heb je nog geen bevestiging gekregen? Dan is jouw verzoek voor waardeoverdracht nog niet verwerkt in onze administratie. Heeft je waardeoverdracht een overdrachtsdatum na 1 januari van dit jaar? Dan is de waardeoverdracht niet verwerkt in jouw UPO van dit jaar.

De naam van je partner is niet bij ons bekend. Bij samenwonen lees je hoe en wanneer je jouw partner bij het pensioenfonds moet aanmelden. Woon je in Nederland en ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap? Dan krijgen wij de naam van jouw partner automatisch door van de gemeente waar je woont.

Heb je vragen over jouw pensioen bij STIP? Neem dan contact met ons op.