Detijdvanjeleven.nl vernieuwd

Op de website detijdvanjeleven.nl staan 3 trends centraal die sterke invloed hebben op ons pensioen. De website geeft je inzicht in pensioen, maar ook praktische tips! Hoe kun je omgaan met je pensioen? Wat kun je zelf?

Dé 3 trends die impact hebben op je pensioen

  1. Langer leven
    Ouder worden dan 75? Dat was vroeger een hele prestatie. Tegenwoordig ligt dat anders. Met gezond verstand en wat geluk tik je zo de 90 aan. 10% van de mannen die nu 18 jaar zijn, wordt 100 jaar of ouder! In 1950 was dat maar één procent. Wat betekent dat voor jouw pensioen, dat je langer leeft? Lees dat hier!
  2. Hoge rendementen
    33% van het pensioen dat je later ontvangt heb je ongeveer zelf ingelegd. Het andere deel heeft het pensioenfonds voor jou verdiend door te beleggen. Vroeger kreeg je rente op je spaarrekening en betaalde je een flinke rente als je geld leende, bijvoorbeeld voor je hypotheek. Tegenwoordig is de wereld een stuk spannender. De financiële wereld staat op zijn kop. Wat betekent dat voor jouw pensioen? Lees er hier meer over!
  3. Zelf bepalen
    Vroeger was je leven voorspelbaar. Je werkte voor één baas en op je 65ste ging je na een ferme handdruk met pensioen. Tegenwoordig gaat dat anders. Dag baas! Het waren twee fantastische jaren. Tijd voor iets nieuws. 25% van alle werkenden werkt als flexkracht. Wat betekent dat voor jouw pensioen? Ontdek het hier!

Wil je meer weten over je pensioen bij STIP en wat veranderingen in je privéleven voor invloed hebben op je pensioen? Kijk dan vooral verder op onze website. Heb je daarna nog vragen? Mail dan naar ikeapensioenfonds@achmea.nl of bel met (013) 462 10 83.